Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är måttet rågat

Rena rama lervällingen, djupa gropar och sprickor i vägkanterna. Detta är vår vardag längs väg 675, Valne – Änge.

När ska ansvariga för vår väg ta itu med de ständiga problemen i vägbeläggningen?

Vi vet att vi står medtagna i Länstransportplanen 2014, för en förbättring av vår vägsträcka. Men tills dess måste ju vägen skötas om för att vara farbar och säker. Och då under hela året.

Vi är inte nöjda med att som Svevias produktionsledare Peter Magnusson uttrycker i ett reportage torsdag 10 november ”det är finpartiklarna som binder gruset på sommaren. Skulle inte vägen vara lerig nu, så blir den sämre på sommaren i stället. Det tror jag inte bilisterna tycker är bättre”. Han skriver vidare att problemet försvinner så fort temperaturen kryper under nollstrecket”.

Vi som bor och trafikerar denna väg är nödgade att åka oavsett temperatur, för att ta oss till arbeten och kunna ta del av service för vårt uppehälle.

Med dagens tillgång till forskning inom olika områden borde man väl kunna lösa problematiken med vägbeläggningen på ett bättre sätt. Som läget är nu är det rent bedrövligt i ett modernt samhälle.

För Könsta Byalag

Margot Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel