Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är Östersunds nya arena invigd

Efter branden av Z-kupolen 1989 har behovet av en isarena varit stort. Nu är den nya arenan invigd.

– Äntligen är den klar, sa Karin Tomasson i sitt invigningstal.

Annons

– Att jag skulle få uppleva den här dagen det trodde jag inte, berättade Lars "Kungen" Persson som har sysslat med ishockey i Östersund mer än 50 år.

Det var många som kommit till Östersunds nya arena för att delta i invigningen. En av dem var före detta vaktmästaren Christer Engström med sin fru Lena, som började sin bana redan vid isanläggningen vid Fyrvalla där nu Trygghetens hus ligger.

– Det är fantastiskt att få vara med på en sådan här dag, vilka lokaler. Jag kommer ihåg när vi fick den första ismaskinen till Fyrvalla och då fick vi meka med den utomhus. Nu kan vaktmästarna göra servicen inomhus i värmen, säger Christer Engström.

– Den här hallen är en av de finaste i Norrland som har möjligheter för alla sorters gymnastik, säger Frederich Molde som, är ansvarig för många olika sektioner i Östersundsgymnasterna.

På invigningen fick publiken se ungdomar från de fyra olika idrottsgrenarna som arenan är byggd för. Akrobatik på hög nivå visades upp för den jublande publiken. Avslutningen innehöll tal av Karin Tomasson, bandklippning och ett stort fyrverkeri som brann av inomhus.