Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är sparkravets landsting på Azorerna

I dag åkte landstingsrådet Robert Uitto (S) och ytterligare fem personer till Azorerna för att delta i en konferens. Detta på bekostnad av landstinget.

Annons

Ett landsting som befinner sig i besparingstider. I år är sparbetinget 27 miljoner och 32 tjänster inom primärvården är hotade.

– Det gäller att vara med på banan så att så mycket pengar som möjligt hamnar hos oss, har Robert Uitto tidigare sagt till ÖP.

Han åker till ön Azorerna, som ligger 1 500 kilometer från Lissabon mitt ute i Atlanten, tillsammans med två socialdemokratiska ledamöter från landstingsfullmäktiges presidium, en tjänsteman och två ungdomsrepresentanter.

Det är lobbyorganisationen Assembly of European Regions, AER, som har sin generalförsamling där. I Sverige är 14 av 20 landsting medlemmar i AER.

På Azorerna ska Robert Uitto och de andra bland annat slåss för att ta del av strukturfonderna nästa programperiod, har Robert Uitto tidigare sagt. Och han förväntar sig ingen kritik från skattebetalarna.

– Vi ska vara med och påverka politiskt. Vi måste vara med på möten för att sedan på hemmaplan skörda framgångarna, säger han.