Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu berättar Håkan om överfallet

Håkan Munksten blev i lördags kväll attackerad bakifrån. Med en kraftig spark mot huvudet föll han ur sin rullstol.

– Jag hann inte reagera. Det bara small, säger han.

Håkan Munksten, som bor på Rödön, var i lördags kväll i Östersund. Tillsammans med några vänner hade han sett ishockey på tv. Efter matchen skulle han ta sig hem. Klockan var ungefär 20.00 när han befann sig på Stortorget och plötsligt blev attackerad bakifrån, helt oprovocerat blev han sparkad i bakhuvudet så att han föll ur sin rullstol.

– Det gick så fort. Helt plötsligt small det utan att jag hann reagera. Jag låg på marken och försökte skydda huvudet, säger Håkan Munksten och fortsätter:

– Jag trodde att jag skulle få fler sparkar, men så blev det inte, säger han.

Håkan Munksten klarade sig utan allvarliga skador, men känner sig fortfarande öm i huvud och nacke. Han vet inte hur förövarna såg ut eller hur många de var, men han hörde tre mansröster. När han låg på marken för att skydda huvudet kände han att personerna gick igenom hans fickor. De hittade ingenting, och en kort stund senare sprang de iväg mot Badhusparken.

En chockad Håkan Munksten lyckades med hjälp av en förbipasserande kvinna ta sig upp i rullstolen och larma polisen.

– Det första jag kände när jag förstod vad som hade hänt var ilska. Jag blev förbannad. Jag förstår inte hur någon kan ge sig på en funktionshindrad som inte kan försvara sig. Det är riktigt fegt, och det är sjukt att det sker, säger han.

Håkan Munksten säger att han var med om en liknande incident för några år sedan, men att det inte var lika allvarligt som denna gång. Han har även hört talas om andra funktionshindrade personer som har varit med om samma sak.

– Det som jag har varit med om skapar en oro, och jag blir extra försiktig. Men med det sagt så kommer jag inte undvika att gå ut och låta detta begränsa mig, säger han.

Håkan Munksten har två barn. Han är orolig för att detta ska ske igen när han är med barnen, eller att något liknande ska drabba dem.

– Begår man den här typen av brott så saknar man alla typer av spärrar. De här personerna saknar empati och respekt gentemot andra människor, säger han.

Just nu finns ingen misstänkt för brottet. Polisen är i behov av tips från allmänheten och uppmanar nu alla som kan ha sett något att höra av sig så att de skyldiga kan gripas.

Håkan Munksten hoppas att polisen ska hitta personerna som misshandlade honom.

– Jag tror att det kan bli svårt för polisen att hitta dem men jag håller tummarna, säger han.