Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir det fler flyg från Östersund

Trots att Malmö Aviation inte gått så bra på Jämtland som företagsledningen hoppats, gör bolaget nu en hårdsatsning.

– Vi utökar turtätheten till Stockholm med ungefär 60 procent. Det blir fler turer på morgon och kväll och det blir förstärkningar över helgen. Dessutom kommer vi under hösten att flyga internationellt. Vi flyger direkt Östersund Berlin med start redan i oktober, säger Anders Ehrling, koncernchef för Braathens vari Malmö Aviation ingår.

Det är i samband med Malmö Aviations ettårskalas på Frösön som nyheten presenteras om utökade avgångar. Första året med trafik från flygplatsen på Frösön har trots de nya satsningarna inte uppnått de passagerarsiffror som företaget hoppats på.

– Vi behöver verkligen göra bättre ifrån oss. Vi behöver många fler resenärer än de vi lyckats attrahera såhär långt, vi behöver skärpa oss. Men vi behöver också resenärernas stöd, säger Ehrling.

Passagerarvolymen har ökat ordentligt från Frösön. Så brukar det vara då en ny aktör startar på en ort.

– Men vi måste också leva av lönsamhet och då räcker det inte bara med ökade passagerarvolymer. Vi måste bli bättre kort och gott, förklarar Ehrling.

Den nya turlistan kommer att gälla från den 8 oktober.

Läs mer: Ny direktlinje från Frösön till Oktoberfest i Berlin