Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu blir det full satsning mot nästa säsong"

Den starka comebacken på Solvalla var ingen tillfällighet.
Helgens femte- och sjätteplats på Mantorp Park gör att Fredric Magnusson törs satsa ordentligt mot 2015.
– Äntligen har jag en bil som kan konkurrera, säger Litskillen.

När Magnusson för några veckor sedan gjorde comeback efter ett racinguppehåll på ett och ett halvt år gjorde han det i storstil. En tionde- och en femteplats och framför allt en fixade pole position imponerade.

Men då var det på en specialbyggd och kort bana på Solvalla.

– Därför försökte jag hålla nere förväntningarna ordentligt inför tävlingarna på Mantorp Park, förutsättningarna där är ju helt annorlunda, säger Magnusson som kör i serien V8 Thunder Cars.

– Och till en början gick det ungefär som förväntat.

Det vill säga: tränings- och kvaltider utanför topp 10.

Resultaten i racen blev bättre. Genom att undvika strul lyckades Magnusson navigera sig fram till en sjätteplats i första heatet.

– Men varvtiderna var fortfarande ganska svaga, men sen prickade vi rätt med några små justeringar. Både känslan och farten i bilen blev en helt annan.

– I det andra racet körde jag upp mig till en femteplats trots att vi fick väldigt få fullfartsvarv på oss, säkerhetsbilen var ute på banan väldigt många gånger, säger Magnusson.

Tilläggas bör att Magnusson hade den tredje snabbaste varvtiden i racet.

Sammantaget gör de här två tävlingshelgerna Magnusson säker på sin sak – nästa år ska det satsas.

– Det ska jobbas in en driftsbudget på runt en halv miljon, men det har jag gjort förr. Nu när jag äntligen har en bil som kan konkurrera så är målsättningen givetvis att köra hela nästa säsong, säger Magnusson.

Ex-östersundaren Alexander Danielsson, som gjorde ett tillfälligt inhopp i Carrera Cup, svarade för en stark racinghelg. I det första finalheatet slutade han fyra och förbättrade sig sedan till en tredjeplats i helgens andra final.

I JTCC där vi har tre jämtar till start var det Mattias Johansson, JMK, som lyckades bäst på Mantorp Park. Mattias blev åtta och sexa i de två finalerna och med det slutar han på en total femteplats i JTCC-tabellen. Emelie Moe, JMK, rattade in på två elfteplatser och fick därmed ge sig med en poäng i totalställningen jämfört med Mattias – Emelie slutade på en sjätteplats.

Daniel Johansson, Bergs KM, blev tolva i helgens heat och tia i totalen.