Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu faller hovrättens dom över bedragaren och hans mor

I augusti dömdes mor och son till flera års fängelse för grovt bedrägeri. Men båda två, samt flera av de lurade personerna, överklagade tingsrättens dom.

Mamman och sonen, som hör hemma i länet, har lurat till sig nära tio miljoner kronor från minst 35 olika personer över hela Sverige de senaste sju åren. Pengarna har enligt domen från tingsrätten i Östersund uteslutande spenderats av sonen på bland annat hotellvistelser, resor och spel.

Mamman dömdes till fängelse i fem år och sex månader men domen reducerades på grund av hennes ålder med ett år. Mannen dömdes till sju års fängelse. Merparten av målsägandena tilldömdes skadestånd.

Men båda sidor har överklagat domen till hovrätten för nedre Norrland. Den 37-åriga sonen anser att alla åtalspunkter utom två ska ogillas och han vill inte betala ut några skadestånd.

Den 77-åriga mamman vill i första hand att alla åtalspunkter och skadeståndskrav stryks, i andra hand vill hon att påföljden mildras. Hon anser att det inte kan styrkas bortom rimligt tvivel att hon gjort sig skyldig till grovt bedrägeri.

Ett tiotal målsägande har överklagat domen. De vill att hovrätten dömer mor och son att betala större skadestånd.

Under fredagen meddelas domen.

Krönika: Alla bedragare går till slut under i sin egen empatistörning