Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får Brunflo sitt konstgräs

Grusplanen, Åkeräng, vid Klanghallen i Brunflo har leg­at outnyttjad under lång tid. I dagarna läggs de sista rullarna av det efterlängtade konstgräset ut. Något som kommer bli ett lyft för många av länets klubbar.

– Vi hade en vision om en konstgräsplan redan när jag började jobba i fotbollsklubben för 18 år sedan, man tror inte på det förrän det ligger där, men nu börjar det bli grönt på grusplan­en, säger Mikael Olovsson, i Brunflos fotbollssektion.

Flera andra föreningar var också intresserade av konstgräset. Det var genom en skrivelse till kommunen som klubben bad om att konstgräset skulle bli placerat på Åkeräng. Bland annat med argumentet att de hade en färdig grusplan med belysning, nya omklädningsrum och tillhörande parkering.

– Det här är en liten fotbollsyta som täcker ett stort område spelare. Vi tror att fler klubbar, bland annat Ope, kommer kunna ha stor nytta av planen också, säger Mikael Olovsson.

Det är konstgräset som legat på A-planen på Jämtkraft Arena som nu flyttas till Brunflo, eftersom A-plan­en har fått ny. Grusplanen i Brunflo är kommunalägd och det är tack vare det som klubben kunnat få konstgräset.

– Det hade varit i princip omöjligt för Brunflos fotbollsförening att finansiera konstgräs själva så vi är väldigt tacksamma för kommunens beslut, säger Mikael Olovsson.

Arbetet att lägga mattorna inleddes förra måndagen och om vädret tillåter kommer planen kunna stå klar i slutet av veckan. Då är det fritt fram att boka tider.

Vad betyder gräset för fotbollen i Brunflo?

– På kort sikt betyder det här att vi kan förlänga säsongen. Tidigare har det varit ganska dött ute på plan­en tidiga vårar och in på hösten. Nu, om man ser till hur vintrarna sett ut senaste åren, kommer vi kunna inleda säsongen omkring vecka 10 och kanske kunna hålla ut efter säsongen till oktober eller november.

På längre sikt ser de gärna att Storsjöcupen skulle använda planen, säger Mikael.

– Men nu är det roligt att det blir mer liv och rörelse på Åkeräng framöver.

Artikeln kommer från tidningen 100 procent Östersund