Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får du inte spela på ÖFK:s konkurrent

Landskrona slåss fortfarande för nytt kontrakt i superettan. Nu väljer Svenska Spel att stänga möjligheterna på spel i lagets återstående matcher.

Landskrona har inte varit höstens lag i superettan. Fem raka förluster med 3–16 i målskillnad har gjort att skåningarna tappat i tabellen.

Från en till synes trygg mittenplacering är skåningarna nu indragna i kvalstriden och tränaren Jörgen Petterssons position är ifrågasatt.

Nu kommer nästa frågetecken kring laget. Svenska Spel väljer att stoppa allt spel på Landskrona under superettans två sista omgångar.

– Det är en ren försiktighetsåtgärd. I slutet på säsongen är vi ganska restriktiva på matcher generellt och den här säsongen har varit speciell, säger Johan Tisell, presschef på Svenska Spel, till sydsvenskan.se.

Bolaget stängde även spel på lagets senaste match, mot Gais.

– Anledningen är att vi under speluppehållet fick signaler om att det förekom speciella spel på Landskrona BoIS med konstiga odds under spelets gång, bland annat då i matcherna mot Falkenberg och Örebro. Vi tog då kontakt med Svenska Fotbollförbundets jurist, som i sin tur tog upp frågan med Svenska Spel, som då stoppade allt spel på Landskrona BoIS under de tre resterande matcherna, säger Landskronas klubbchef Mats Aronsson till klubbens hemsida.

– Vi har inga bevis eller misstankar men för att vara på den säkra sidan agerade vi i frågan. Vi utgår följaktligen från att våra spelare inte är inblandade, men vi följer utvecklingen noga tillsammans med Svenska Spel.