Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu finns 3 miljarder till välfärden

Alliansen och Reinfeldt ville sänka skatterna igen och mest för de välbeställda i vårt land; 3 miljarder direkt riktade till dem som tjänar mest.

Annons

Var skulle han få pengar ifrån till det? Jo, han ville låna utomlands och öka på Sveriges statsskuld.

I 9 av 10 frågor i riksdagen stödjer Sverigedemokraterna Alliansen. SD kan ses som ett stödparti till minoritetsregeringen Reinfeldt. SD valde dock i denna fråga att rösta med oppositionen. Sveriges demokrati fungerar och Reinfeldt förlorade.

Alliansen rasar: Sossar, Vänstern och Miljöpartiet samarbetar med SD! Var finns logiken i det, när regeringens politik endast kan drivas genom att SD röstar med Reinfeldt i Sveriges riksdag?

Nu finns det i stället 3 miljarder kronor att satsa på skolor, äldrevård, sjukvård och barnomsorg.

Nyligen kom OECD:s Pisarapport som visar att Sveriges skolresultat har den sämsta utvecklingen i Europa. Jan Björklund och Folkpartiet som varit drivande i skolfrågorna har totalt misslyckats under sina sju år vid makten. Här krävs stora insatser.

Inom äldreomsorgen behövs mer personal för att ge de äldre en högre kvalitet i vardagen. I sjukvården saknas vårdplatser och personalen tvingas att jobba övertid. I barnomsorgen går personalen på knäna när barngrupperna ökar.

Vi i Vänsterpartiet är tydliga i denna fråga, Om vi ska låna pengar utomlands, satsa då offensivt, se till att de 3 miljarderna ger fler arbetstillfällen i vår gemensamma välfärd.

Reidar Lunde (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel