Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu finns 3 miljarder till välfärden

Alliansen och Reinfeldt ville sänka skatterna igen och mest för de välbeställda i vårt land; 3 miljarder direkt riktade till dem som tjänar mest.

Var skulle han få pengar ifrån till det? Jo, han ville låna utomlands och öka på Sveriges statsskuld.

I 9 av 10 frågor i riksdagen stödjer Sverigedemokraterna Alliansen. SD kan ses som ett stödparti till minoritetsregeringen Reinfeldt. SD valde dock i denna fråga att rösta med oppositionen. Sveriges demokrati fungerar och Reinfeldt förlorade.

Alliansen rasar: Sossar, Vänstern och Miljöpartiet samarbetar med SD! Var finns logiken i det, när regeringens politik endast kan drivas genom att SD röstar med Reinfeldt i Sveriges riksdag?

Nu finns det i stället 3 miljarder kronor att satsa på skolor, äldrevård, sjukvård och barnomsorg.

Nyligen kom OECD:s Pisarapport som visar att Sveriges skolresultat har den sämsta utvecklingen i Europa. Jan Björklund och Folkpartiet som varit drivande i skolfrågorna har totalt misslyckats under sina sju år vid makten. Här krävs stora insatser.

Inom äldreomsorgen behövs mer personal för att ge de äldre en högre kvalitet i vardagen. I sjukvården saknas vårdplatser och personalen tvingas att jobba övertid. I barnomsorgen går personalen på knäna när barngrupperna ökar.

Vi i Vänsterpartiet är tydliga i denna fråga, Om vi ska låna pengar utomlands, satsa då offensivt, se till att de 3 miljarderna ger fler arbetstillfällen i vår gemensamma välfärd.

Reidar Lunde (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel