Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu flyttar Turistbyrån

Sedan omkring 1998 har Turistbyrån i Strömsund legat belägen på Storgatan. Men inte länge till.

Turistbyrån flyttar från sin lokal på Storgatan och blir i stället en del av Folkets Hus. En fördelaktig förändring enligt turistchefen Anna Gillgren.

Hon berättar att det finns åsikter kring att det är bättre att turistbyrån ligger centralt som den gjorde på Storgatan, men att hon ser flera fördelar med att i stället vara i Folkets Hus foajé.

– 85 procent av alla våra kunder har husbilar och parkeringsmöjligheterna på Storgatan är ganska begränsade. Här kan de använda sig av den stora parkeringen till Folkets Hus och hotellet.

Anna säger också att hon är medveten om att kunder kan missa byrån i och med att den nu ligger lite mer avsides.

– Det kan bli ett tapp av kunder. Men det kommer att vara tydligt skyltat var vi finns. Det lilla vi tappar på dem som åker förbi tar vi igen i och med att vi nu är i samma lokaler som man håller konferenser och kommunfullmäktigemöten.

Sedan 1 september har Turistbyrån tagit över driften av Folkets Hus, något som kommunen stått för tidigare. Huset kommer inom en snar framtid byta namn till Strömsunds turism och konferens. Folkets Husföreningen kommer dock finnas kvar och FH-loggan kommer integreras i den nya profilen.

I och med övertagandet av driften valde man också att öppna upp dörren som skiljt Folkets Hus från grannverksamheten Hotell Nordica.

– Det har betytt väldigt mycket. Tidigare fick alla Folkets Hus gäster som ville äta på hotellet gå ut och sedan gå in i Hotell Nordica via deras egen ingång, trots att företagen ligger i samma hus. Nu är det en varmare stämning och många säger att det är mer liv i huset.

Anna Gillgren hoppas på att även de som är bosatta i Strömsund nu ska få upp ögonen för dem och det som finns i kommunen på ett annat sätt.

– Men sen blir det en stor skillnad till. Vi kunde inte erbjuda en enda toalett där vi var tidigare. Det var rent pinsamt. Nu har vi en lång rad toaletter att ställa till förfogande.

För den som är nyfiken på nya turistbyrån är det öppet hus den 19 december.