Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu håller jag tummarna för Anna Olsson i OS

handla så mycket om stjärnor och deras stora segrar. Inte så mycket om Björndalen, Northug, Cologna alls, faktiskt.

För det är inte bara segrar eller pallplatser som ger glädje. Det kan också vara en femteplats.

Som du kanske räknat ut tänker jag nu hylla en av alla dessa kämpar som jobbar på i det tysta, som biter ihop trots skador och motgångar och som fortfarande, drygt 30, verkar vara lika motiverad som någonsin tidigare.

Det är alltså en hyllning till Anna Olsson, Åsarna.

I tider när nästan allt prat på förhand och under tävlingarna handlar om Charlotte Kalla gör Anna Olsson sitt i det tysta.

gårdagens jaktstart och på sätt och vis känns det litet trist att säsongen snart är över nu när Anna alltmer äter sig in i den absoluta världstoppen. Den här säsongen började hon träna först under hösten efter en långvarig skada och hade troligen inga större mål eller förhoppningar. Med facit i hand har hon gjort en av sina bästa säsonger med några pallplatser och med silvret i sprintstafetten i VM som topp. Nästa år väntar OS i Vancouver och en medalj där i någon av de individuella disciplinerna är säkerligen en målsättning för henne. Jag håller tummarna för att hon ska få sin efterlängtade medalj!

Till helgen får hon dessutom chansen att ta sitt elfte SM-tecken när de längre loppen avgörs på hemmaplan i Åsarna.

gjorde inga dåliga lopp i Trondheim, men tappade ändå litet i sin kamp med Kati Wilhelm om den totala segern i världscupen. Nu tror jag ändå att Coola Helena kommer att fixa hem segern när de sista tävlingarna avgörs i Ryssland till helgen.

Skidskyttet är i en märklig situation där man gjort en av de bästa säsongerna i sportens historia och därmed vuxit i popularitet hos svenska folket, men samtidigt har man inte lyckats sälja sporten till sponsorer. Trist utveckling som kan bli förödande i satsningen mot kommande säsong och OS i Vancouver. Den stora frågan jag ställer mig är om förbundet på sikt kommer att ha råd att satsa på utveckling eller bara på den pågående verksamheten.

skrevs pågick också SM-finalen i hockey. Det var egentligen ingen spänning alls, AIK ledde med klara 4-0 och det var redan avgjort. Den stora stjärnan hette Katarina Timglas.

Det handlar alltså om damhockey.

I går avgjorde också bandyfinalen. Även där var AIK ett av lagen, men fick ge sig mot flickbandysatsande Nässjö. Båda dessa matcher i skymundan för herrarrangemangen.

Slutligen en hyllning av Svegs hockeytjejer som står för en stor del av hockeyljuset i länet – de vann en cup i Sandviken där sex lag var anmälda, men där två av lagen tvingades dra sig ur eftersom de inte hade råd att åka dit. Jag undrar hur de klubbarna prioriterar.

Sveg satsar i alla fall på sina tjejer. Starkt.