Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har hon en otrevlig man efter sig

För ett halvår sedan hamnade Karina på en sida för sexkontakter – dit hon absolut inte anmält sig själv. Allt har mynnat ut i att hon senaste veckan fått en ihärdig och hotfull man efter sig.

Varje dag det senaste halvåret har Karina mejlat till företaget bakom sidan med sexkontakter. Hon har förklarat att det inte är hon själv som lagt ut bilder och uppgifter på sidan och att hon vill ha dem bortplockade.

Bilderna är de samma som hon har som profilbilder på Facebook, men hon har också använt dem en gång när hon skulle gå med i en mer seriös dejting-sajt.

Nu, efter sex månader, har i alla fall bilderna försvunnit. Men kvar ligger namnet som hon är ensam om i länet.

– Allt började med att en kompis hörde av sig och berättade att jag fanns på den här sajten. Där stod dessutom mitt riktiga namn, så det var ju lätt att hitta mig på Facebook, berättar hon.

Totalt har ett 30-tal män försökt få kontakt med henne via Facebook, men när de fått klart för sig hur allt hänger ihop har de helt enkelt inte gjort något nytt kontaktförsök.

Men i förra veckan tog historien en ny, och otrevligare, vändning.

– Det ringde en man när jag var på jobbet. Jag skyndade mig att avfärda honom och berättade att allt var en fejk.

Mannen lät sig inte stoppas av detta. Han låg på under de närmaste dygnen och skickade till exempel sin bild.

Under fredagen ringde mannen 60 gånger, han skickade 20 sms och talade in 15 mobilsvar som vardera låg på fyra, fem minuter.

Och detta under bara två och en halv timme.

Sedan dess har det fortsatt men inte med samma intensitet.

Karina har sparat 16 av de inlästa mobilsvaren, som hon spelar upp för ÖP. Det handlar inte direkt om snusksamtal. Men intensiteten och ihärdigheten är mycket obehaglig att lyssna på.

Av någon oklar anledning har han retat upp sig på Karina. Han tjatar och tjatar om att Karina ska besvara hans samtal eftersom han vill ha en ursäkt. Som sagt, oklart för vad.

Karina har hittills gjort tre polisanmälningar. De två första var riktade mot sajten som olovandes publicerat hennes bilder och uppgifter.

Men dem har polisen lagt ned.

Den tredje anmälan inkluderar ofredandet som den här mannen stått för.

– De första ärendena är nedlagda eftersom det blir mycket svårt att komma åt ett utländskt bolag. Men i och med den här mannen som nu kommit in i bilden hamnar ärendet i ett annat läge. Det känns allvarligt och ska inte vara helt hopplöst att utreda heller, säger Per Thelin hos polisen.

Karina heter egentligen något annat. Hennes avsikt när hon kontaktade ÖP var att träda fram med namn och bild och därmed dementera att hon själv skulle ha lagt ut sina uppgifter på en sexsajt.

ÖP har dock beslutat att anonymisera hennes medverkan för att inte förvärra problemen för henne. Därför framträder hon nu under pseudonym.

De senaste sex månaderna har varit plågsamma för ”Karina”. Utan att hon visste om det hade hon hamnat på en sajt för sexkontakter. Nu vägrar dessutom en man att släppa henne och situationen börjar bli hotfull.