Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Kihlström vunnit allt som går att vinna ...

/
  • Seger i Olympiatravet och svenskt rekord. Inte undra på att kretsen bakom Triton Sund hissade kusken Örjan Kihlström.

Örjan Kihlström har vunnit allt i Sverige – utom Olympiatravet. Nu kan han även lägga den titeln till sin meritlista efter att ha segrat med Triton Sund.

Annons

Årets Olympiatravsfinal på Åbytravet innehöll mycket dramatik. När starten skulle gå var franske L’Amiral Mauzun mycket hetsig och lyckades krypa under bilens startvinge. Samtidigt som han drog iväg knäckte han en rem på ryggen i selen som gjorde att kusken Tony Lebeller inte hade någon chans att få stopp på hästen. L’Amiral skenade runt banan i drygt två varv och blev sedan struken.

– Det var väldigt synd om det franska ekipaget. Tur i oturen att ingen kom till skada, när ryggstycket går av kan det gå riktigt illa, kommenterade Örjan Kihlström.

starten stack fjolårsvinnaren Torvald Palema till ledningen men släppte till den andra franska hästen Oiseau de Feux i första sväng. Triton Sund fick en bra start och hamnade som trea i andraspår.

Oiseau de Feux var hetsig i ledningen och drog i världsrekordtempo. Kusken Jorma Kontio gillade inte när första rundan gick på 1.10,0.

Det gjorde däremot Kihlström.

– Ju högre tempo desto bättre för Triton Sund. När jag attackerade på sista långsidan bet det bra och jag trodde nog på seger runt sista kurvan men Oiseau de Feux höll väldigt starkt och det skilde inte så mycket, sade Kihlström.

– Att han är så stark och att han aldrig viker ner sig i slutstrid.

Tiden 1.11,1/2 140 m auto start är en förbättring med tre tiondelar från Gidde Palemas rekord från 2003.

– Jag är så jäkla stolt och glad över att få träna en sån häst som Triton Sund. Och så har jag världens bästa kusk i sulkyn, sade tränaren Stefan Hultman.

Åke Svanstedt, som tog en trippel i fjol, fick nu nöja sig med platserna tre, fem och sex. (TT)

Mer läsning

Annons