Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har ÖFK:s nye engelsman landat

Han hade fått förvarning om att det var ovanligt kallt och mycket snö i Sverige, men ...
– Så här mycket snö hade jag inte väntat mig, sa ÖFK:s nye engelsman Shaun Vipond och log.

Troligen var det nytt personrekord för den 20-årige engelsmannen. Den mängd snö och den kyla (runt 10 minusgrader) som han mötte först vid flygplatsen i Vaernes i Trondheim och sedan på resan till Östesund, har han nog aldrig varit med om.

inte säga att han var chockad, men att döma av hans ansiksuttryck fick han nog en smärre chock vid ankomsten.

– Jag hade tänkt att det skulle vara mycket snö här, men inte så här mycket. Fast jag är från norra England, nära Newcastle, och där är vi vana vid att det kan vara en del snö på vintrarna.

– Jag är mycket spänd och upprymd. Neil McDonald (den förre ÖFK-tränaren och numera assisterande coachen i Blackburn Rovers), har rekommenderat Östersund för mig. Han hade bara positiva ord att säga och tyckte själv att det var en briljant tid han hade här.

hade ett par andra alternativ innan han valde ÖFK.

– Jag hade anbud från Nya Zeeland och USA, men jag kunde inte tacka nej till chansen att få komma till Sverige. Jag har alltid velat flytta utomlands och spela fotboll, det är något jag verkligen pratat om med mina vänner.

Hur beskriver han då sig själv som spelare?

– Jag är en från box-till-box-spelare. En central mittfältare som tacklar, vinner boll och som gärna gör en del mål.

Vipond kommer att göra sin första träning med ÖFK i kväll och lär finnas med i träningsmatchen på lördag, hemma mot Anundsjö. (zport.se)