Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu införs papperlösa kvitton i matbutiker

Under första halvåret 2018 kommer kunderna på Willys och Hemköp kunna välja om de vill ha digitala kvitton. Det för att förenkla och spara på miljön.

Under hösten har ett antal butiker testat de digitala kvittona, och nu införs de på alla butiker, skriver Axfood i ett pressmeddelande.

"Piloten har hittills fallit ut till belåtenhet och visar den senare utvärderingen detsamma kommer vi att gå i skarpt läge till kund någon gång under första halvåret 2018", säger Bo Bäckström, systemchef på Axfood.

Ungefär 1,7 miljarder papperskvitton skrivs ut varje år enligt Svensk Handel. Det motsvarar 60 000 träd. De flesta papperskvittona hamnar direkt i papperskorgen.

"Det här rimmar helt med vårt hållbarhetsarbete. Om kunderna i samtliga våra ca 500 butiker skulle välja digitala kvitton skulle det betyda att vi sparar drygt 255 miljoner papperskvitton om året", säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.