Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du bygga ett Attefallshus

Kristdemokraterna med bostadsminister Stefan Attefall i spetsen genomför just den största reformeringen på bostadspolitikens område på många år.

Totalt under mandatperioden har vi kristdemokrater tillsatt över 60 olika utredningar och uppdrag i syfte att öka bostadsbyggandet. Vi ser över i stort sett alla de hinder och problem som lyfts fram för ett ökat byggande. Utredningar och förslag duggar tätt från regeringen.

Senast i raden av förslag är "Attefallshus", som innebär en ny bostadsform – ett komplementbostadshus som ska kunna uppföras utan krav på bygglov.

Till skillnad från dagens friggebodar ska Attefallshuset också kunna användas som permanentbostad.

Med förslaget kan Attefallshuset byggas upp till 25 kvadratmeter och en villaägare kan till och med bygga en friggebod och ett Atterfallshus på samma tomt. Dessutom får man bygga ut sitt hus med hela 15 kvadratmeter och inreda en helt ny bostad, till exempel i källaren. Det blir mycket ny yta som villaägaren redan till sommaren kan bygga utan bygglov.

Tack vare kristdemokraterna reformeras svensk bostadspolitik i en takt som aldrig förr. Vi vrider och vänder på varenda sten, ifrågasätter vartenda regelverk och lägger skarpa förslag till riksdagen för att göra det enklare att bygga. Vi tar bostadsbristen och villaägarnas behov på största allvar.

Emanuel Sandberg (KD) kommunpolitiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel