Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du låna en elcykel

Nyfiken på elcykel? Då kan du anmäla dig för att låna Östersunds kommuns. I en vecka får du prova och uppleva, hur det är att alltid ha draghjälp i uppförsbacken och motvinden.

På Östersunds kommun finns nu en elcykel för utlåning. Grön Trafik driver projektet, där man i en vecka, kostnadsfritt kan låna elcykeln. Projektet vänder sig till organisationer, företag och privatpersoner som är intresserade av att köpa en elcykel.

– Många är intresserade. Men en elcykel är en stor investering, nu kan man prova på innan man skaffar en egen, säger Moa Breivik på Grön Trafik vid Östersunds kommun.

Vintertid utrustas elcykeln med dubbdäck. Senaste låntagaren var Länsstyrelsen.

– Vi har testat för att se om det fanns behov. Den har fungerat jättebra. Jag har bara hört positiva saker, så nu ska vi köpa in två stycken för att ha som tjänstecyklar, till och från möten runt om i Östersund, säger Märit Izzo handläggare vid energi- och klimat på Länsstyrelsen.

En elcykel är en vanlig cykel med en motor som hjälper dig upp till 25 km/h då den slår av. Körsträckan ligger mellan 6–7 mil med hjälpmotorn, beroende på modell.

Intresseanmälan för att prova elcykeln görs på kommunens hemsida.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.