Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du läsa din sjukhusjournal via nätet

Från och med måndagen den 15 januari kan invånare i Jämtland Härjedalen läsa sin journalstatistik genom att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det skriver regionen på sin hemsida.

– Att kunna läsa sin journal via nätet är lika självklart som att göra bankärenden, boka frisörtid eller sköta sin deklaration. Det ökar också tillgängligheten och invånarens möjlighet att vara delaktig i sin vård, säger Andreas Silverdal, projektledare för införandet av Journal via nätet på regionens hemsida.

Det kommer inte gå att läsa journalinformation från besök som man har gjort tidigare än den 15 januari. Tjänsten gäller för de som är 16 år eller äldre.

– Det som krävs för att logga in och läsa sin journal är att man har en e-legitimation samt tillgång till dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling, säger Andreas Silverdal.

Det går inte att läsa sina journaler från folktandvården, hälsocentralernas psykosociala enheter, barn- och ungdomspsykiatrin, ungdomsmottagningen och den psykiatriska slutenvården, utifrån ett beslut som regionstyrelsen har fattat.

Läs mer:

Sjukvårdsapparna kostar regionen miljoner – nu skapar man sin egen: "Säkrare och bättre för patienterna"

Redan positiva effekter av den digitala vården enligt regionen: "Enorm skillnad i pengar"

Region Jämtland Härjedalen ska spara 70 miljoner