Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kräver de krafttag av kommunen

Markägare och skoterförespråkare vädjar till allmänheten att försöka få ett stopp på allt busåkande som har tagit fart i Krokoms kommun.

Annons

– Vi vet inte hur vi ska få ut budskapet till de som kör snöskoter runt om i Krokoms kommun. De flesta sköter sig, men den här lilla klicken som förstör kommer nog att se till att det blir ett generellt skoterförbud runt tätorterna i kommunen, säger Rune Lindström, aktiv i motorklubben och även ordförande i fjällsäkerhetskommitén i Krokoms kommun.

Han anser att problemen har blivit större i år när snöskoteråkare från kusten kommit hit till vår kommun. De har inte själva haft tillräckligt med snö i sina hemkommuner för att bedriva sin hobby på hemmaplan.

– Vissa områden har blivit invaderade av skoteråkare, säger Rune Lindström.

I Åkersjön har Kent Halvarsson en annan åsikt om skoterbuset.

– Jag tror skoterbuset är ett skapat problem av många. Den yngre generationen åker skoter på ett annat sätt i dag än vad många av oss gamla är vana vid i dag, säger Kent Halvarsson.

– Dels är maskinerna motorstarkare, högre kamhöjd på mattan och man har en riskfaktor i sitt åkande som är kalkylerad på ett annat sätt än vad vi har lärt oss, så lever ungdomarna i dag och vi får nog lära oss att följa med i tiden, fortsätter Kent Halvarsson.

Både Kent Halvarsson och Rune Lindström är överens om att ett skoterförbud skulle skapa mer problem än lösa problemet. De anser att Krokoms kommun måste hjälpa till att sprida information om var och hur man kan åka snöskoter på ett sätt som kan glädja alla.