Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kräver Skolinspektionen svar

En elev på en skola i Åre kommun utsattes för kränkande behandling under flera år. När eleven inte längre ville gå till skolan gjorde inte rektorn tillräckligt för att lösa situationen, menar föräldrarna som anmält skolan till Skolinspektionen.

Annons

I anmälan till Skolinspektionen skriver föräldrarna att eleven i två år upplevt kränkande behandling i skolan. Trots flera möten och samtal med lärare och rektor kvarstod problemen. Under en tid ville inte eleven gå till skolan.

Föräldrarna upplever att rektorn varit nonchalant och respektlös samt inte tagit problemen i klassen på allvar. Trots löften från rektorn att problemen ska ha lösa sig har inget hänt. Dessutom kritiserar föräldrarna skolans elevhälsa eftersom eleven inte fått det stöd som hen behövt. Dessutom utarbetades inga åtgärdsplaner för att eleven skulle kunna klara skolan på grund av den långa frånvaron.

I anmälan till Skolinspektion