Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu laddar man för sportlovsfirarna i Åre by

Krisdrabbade hotellet, Copperhill mountain lodge i Åre, ansöker nu om företagsrekonstruktion. Därmed överger ägarna idén om en frivillig överenskommelse med fordringsägarna.

– Vi har inte fått med alla leverantörer i båten. Det är en leverantör som inte ger oss anstånd till sista april, säger Peter Nilsson, vd vid Copperhill mountain lodge.

Copperhill vill att tingsrätten förordar Mikael Kubu, vd vid privata konsultfirman Ackordcentralen, till rekonstruktör.

Det har nu gått knappt en månad sedan det stod klart att luxuösa Copperhill mountain lodge uppe på Förberget i Åre Björnen hade stora problem att betala sina leverantörer. Detta sedan hotellbygget blivit ordenligt mycket dyrare att färdigställa. Totalt finns runt 80 miljoner kronor i obetalda förfallna leverantörsskulder.

”Bolaget har som målsättning att under rekonstruktionen finna finansieringslösningar som innebär att borgenärerna efter visst anstånd erhåller full betalning. Om så inte skulle vara möjligt fullt ut kan det bli fråga om en ackordsuppgörelse förutsatt att bolagets tillgångar vid en konkurssituation med marginal bedöms understiga skulderna.”, skriver Copperhill i sin ansökan till Östersunds tingsrätt.

– Det är business as usual. Den tänkta rekonstruktören är angelägen om att vi forsätter på inslagen bana, säger han.

”Under den korta tid som hotellverksamheten har varit i drift har intäkterna knappt täckt bolagets löpande kostnader.”, skriver ägarna i sin ansökan om rekonstruktion.

Copperhill mountain lodge invigdes 8 december i fjol.