Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Nu låter jag som mig själv

Veronica Maggio släppte skivan ”Och vinnaren är” i fjol och blev en av de flitigast nominerade artisterna till januaris alla prisutdelningar.

Efter det stora genombrottet 2006, med albumet ”Vatten och bröd”, har hon hunnit vinna en grammis och medverka i en rad samarbeten med svenska artister. Hon har även haft en tendens att dyka upp i musikvideos lite då och då, nu senast i Petters nya video ”Min Click”.

När ÖP får tag på Veronica är hon i Danmark för att hinna med spelningar i både Köpenhamn och i Århus, hennes vårturné kommer att fortgå till och med 30 maj i år, men vad händer sen?

– Det blir en kombination av båda. Skivan släpptes ju förra året och vi spelade hela förra sommaren, i år kommer vi kanske att göra ungefär tio spelningar och samtidigt jobba med den nya skivan.

– Planerna är än så länge väldigt lösa, det finns inga färdiga låtar eller något sånt. Jag måste fortfarande klura ut en del saker, vem jag vill jobba med och sådär.

– Jag kommer att ta fler steg, men inte på samma sätt som jag gjorde med den här skivan. Av den enkla anledningen att jag känner mig mer hemma nu än vad jag gjorde då. Nu låter jag ju som mig själv.

Veronica Maggio på O’Learys i Östersund.