Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu öppnar Expert i Lillänge

Från den 1 november har före detta Onoff-butiken i Lillänge fått nya ägare. Det är Expert Kärnans ägare som har tagit över.

När Onoffs butiker försattes i konkurs den 11 juli köpte Expert AB 30 av de 67 butikerna, bland annat butiken i Lillänge. Ägarna till Expert Kärnan, Jonas Gabrielsson och Peter Eklund, anmälde sitt intresse och den 1 november stod de som ägare.

– Nu äger vi Sveriges största enskilt ägda Expertbutik sett till ytan. Jag tycker det är häftigt att butiken blev lokalt ägd, säger Jonas Gabrielsson.

Butiken i Lillänge har en yta på 1 226 kvadratmeter. I Kärnan handlar det om under 300.

– En skillnad mellan butikerna blir till exempel att vi har fullsortiment på vitvaror på Lillänge, säger Jonas Gabrielsson.

Eftersom Expert AB tog över såväl anställda som varulagret från Onoff är personalstyrkan densamma som på Onoff. De är bara ”Expertifierade”, som Jonas Gabrielsson uttrycker det.

• Hur känns det att konkurrera med er själva i fejden mellan Lillänge och centrum?

– Det finns ingen fejd och vi har samma kunder som förut. När det gäller konkurrensen här uppe på Lillänge så finns den inte heller, vi hjälper vi varandra, säger Jonas Gabrielsson.

På fredag invigs den nya Expertbutiken.