Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu öppnar Östersunds nya sportbar

Med Jämtlandsprofiler både på väggarna och i tv-rutorna är den lokala sporten ständigt närvarande. På fredag slår Östersunds nya sportbar Le Sport upp dörrarna.

Annons

En vecka före premiären arbetas det febrilt inne i de gamla Curpum-lokalerna på Biblioteksgatan. Ungefär 40 tv-apparater i storleken 42 tum sitter strategiskt utplacerade runt om i lokalen och på väggarna sitter fototapeter från Jamtli. Men snart kommer mängder med foton på lokala sportprofiler, främst tagna av ÖP-fotografer, också att täcka väggarna.

– Det är Jämtlandsprofiler som Alexander Edler och Ulf Dahlén som är uppväxta här, men även Mathias Fredriksson som är inflyttad sportprofil, säger Markus Englund.

– Det finns så extremt mycket bra sportprofiler här i länet så det vore att skjuta oss i foten att inte använda oss av det, säger Micke Eriksson.

Le Sport beräknas ha kring 100 sittplatser vid matbord när allt är i ordning. Utöver det kommer det finnas ståbord, soffor och till och med en liten läktare, bestående av biostolar. Baren ska ha öppet sju dagar i veckan med stängning runt 22- eller 23-tiden på vardagar och senare på fredagar och lördagar. Men det är inte fråga om något disco.

– Nej det är en sportbar, fast hit ska alla kunna komma, även de som inte är sportintresserade. Inredningen blir mer stilren och mjukare än på klassiska sportbarer. Menyn ska bestå av klassiska sportbarsrätter som pasta och hamburgare men det kommer också vara mycket kött, steak house, säger Micke Eriksson.

• Vad kommer ni visa för sport?

– De sportsändningar som folk vill ha, de stora sporterna. Champions league, Svenska hockeyligan och så kommer det ju ett OS. Men vi kommer också visa lokal sport. Med dagens teknik kan vi ju streama ÖFK-matcherna till exempel. Superettan är bra fotboll. Vi kommer försöka sända så mycket sport som möjligt, säger Markus Englund.

• Så ni lovar att sända alla bortmatcher med ÖFK?

– Nej, vi lovar inget. Men finns det efterfrågan så kan vi göra det.

• Och om sändningar krockar, vad gör ni då?

– Vi kan nog ha en fyra, fem matcher igång samtidigt, kanske upp till åtta om vi inte har ljud på alla. Det är inte tekniken det sitter i, utan lokalens storlek.

Lokalens storlek kan även bli ett problem i andra sammanhang.

– Den kommer ju vara för liten om Sverige spelar VM-kval, men det kommer ju en grå vardag också, säger Markus Englund.

Tillsammans med Mikael Nilsson driver de två krögarna företaget KMM Nöjen och Le Sport blir restaurangägarnas tredje verksamhet efter Marité och Innefickan, men det är inte allt de har på gång. Sjätte december öppnar de restaurangen på Östersund Arena tillsammans med ett antal idrottsföreningar som startat ett restaurangbolag. Dessutom har de som plan att hålla i gång verksamheten på Marité året runt.

– Det är mycket företagsfester och evenemang och nu drar julborden i gång också. Längre fram kan vi kanske ha nattklubben öppen mer också.

• Är stans krogutbud komplett nu?

– Nja.. vi har väl en liten fundering på en sak till, men det är inget vi vill prata om nu, säger Micke Eriksson och ler finurligt.

– Nu startar vi två nya verksamheter inom en vecka, det får räcka just nu, säger Markus.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.


Se hur det såg ut i baren för en tid sedan i inslaget nedan.

För dig om är intresserad av öl så vill vi tipsa om veckans avsnitt av "Råberg möter" där Urban tagit sig in i en ölfabrik.