Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu öppnar räknestugan igen

För många kan matte kännas som ett svårt ämne. Nu har Östersunds egen räknestuga öppnat dörrarna igen.

Varje måndag och tisdag mellan fram till nationella proven håller en räknestuga öppet mellan 17-19 på Wargentinskolan. Alla som vill och behöver lägga extra tid på matte är välkomna oavsett ålder och vilken nivå man läser på.

Ingela von Sydow arbetar på Jämtland gymnasium och är projektledare.

– Jag är mattelärare i grunden och träffar många elever. Där ser jag att det finns ett behov. Att matte är ett ämne som många har behov att få mer tid för och vägledning i, säger hon.

Karl Eriksson läser upp Matte C på komvux och ska även läsa Matte D för att ta sig in på läkarprogrammet. Han passade på att komma till läxhjälpen redan första dagen.

– För mig var det framför allt så att jag inte la ner så mycket tid på matte i gymnasiet och inte tyckte att det var så roligt, säger Karl Eriksson.

När Karl kände att han behövde hjälp sökte han på internet efter alternativ i Östersund. Där hittade han Mattecentrums räknestugor.

Räknestugan i Östersund är en del av den ideella föreningen Mattecentrum som har verksamhet i 28 stycken städer runt om i Sverige.

– Vi tycker alla att det är kul med matte och att försöka förmedla det, säger Ingela von Sydow

Det är tredje året som verksamheten finns i Östersund och totalt tolv stycken volontärer som turas om med att hjälpa till med läxor i matte. Partik Olsson är en av dem.

– Jag hjälpte till i Stockholm förut när jag bodde där. Jag tycker att det är kul med matte, säger Patrik Olsson.