Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu öppnas ny skola i Åre

Om allt går enligt planerna öppnar Åre kommun en ny skola på måndag. Tanken är att barnen ska få undervisning i konferenslokalerna på Åre Continental Inn.
– Vi har fått in alla handlingar som krävs för att kunna behandla bygglovet, berättar Henrik Ilhamn på byggkontoret.

I Kall går flyktingbarnen i den befintliga byskolan. Men barnen som bor på Åre Continental Inn har inte fått börja skolan ännu.

Kommunen flaggade redan i höstas om att det kunde bli svårt att få plats med alla barnen i Åre och Duveds skolor.

– Det ska bli bra för redan boende i Åre kommun och det ska bli bra för nyligen hitkomna. Det gör att vi inte kan ha en standardlösning, sa barn- och utbildningschefen Lottie Corrias Näslund när ÖP skrev om skolsituationen för flyktingarna.

Nu har man en ansökan om tidsbegränsat bygglov för skola på Åre Continental Inn lämnats in. Tanken är att barnen ska erbjudas undervisning i konferenslokalerna.

Åre kommun har bråttom att få igenom sin ansökan eftersom man vill låta barnen börja i skolan på måndag nästa vecka.

Ärendet är inte färdigbehandlat men inget talar för att skolan ska stoppas.

– Vi ser ingen anledning till att inte bevilja bygglovet eftersom säkerheten för barnen är fullgod i anläggningen, säger Henrik Ilhamn som är byggnadsinspektör.

Åre Continental Inn bedriver ingen hotellrörelse. Anläggningen har plats för uppemot 700 flyktingar. Ungefär 70 stycken av dem är barn i skolåldern.

Läs mer om Åre:

24 nya elever börjar skolan i Kall

Hjälpande händer sträcks ut till flyktingarna i Kall

Åre Continental Inn lägger ner hotellverksamheten och satsar på att ta in flyktingar