Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu rivs det gamla kommunhuset

Under måndagen började arbetet med att riva det gamla kommunhuset i Krokom. Vatten- och mögelskador gör att byggnaden ska jämnas med marken.

Vid 11-tiden på måndagsförmiddagen började grävmaskinen riva den vatten- och mögelskadade byggnaden i Krokom.

– Det är mycket som är betraktat som farligt med huset. Det är i så dåligt skick att det inte skulle vara lönt att renovera. Det skulle bli för dyrt, säger Ulrik Ottosson som är projektledare för rivningen.

Huset byggdes i början av 1900-talet och var under de första åren en skola. Sedan dess har många olika verksamheter huserat i lokalerna.

– De har bland annat fungerat som ungdomsgård, hem för ett dataföretag och så har polisen använt huset för övning, säger Ulrik.

Vad som ska hända med tomtplatsen efter rivningen är ännu inte bestämt.

– Det som är sagt är att man ska riva huset och återställa tomten och så får framtiden utvisa vad det blir, säger Ulrik.

En del nyfikna människor hade kommit för att titta när huset började rivas. En av dem var Mona Davidsson från Dvärsätt.

– Det är bra att de river huset om det är i så pass dåligt skick att det inte går att reparera. Men det är ju samtidigt tråkigt när man inte vet vad det ska bli och när det försvinner en lokal. Det behövs lokaler och speciellt en ungdomsgård, säger hon.

Samtidigt säger Ulrik att människor han pratat med varit glada över rivningen.

– Huset är kallställt sedan 14-15 år så många säger att det var på tiden.