Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu rullar elva nya elcyklar i Östersund

Nu blir det enklare att cykla för hemtjänsten i Östersund.
– De anställda har väntat på de här elcyklarna, berättar Maria Ahnlund som är ansvarig för hemtjänsten i Odenslund.

Annons

11 elcyklar har köpts in av kommunen för sammanlagt 117 700 kronor. I går levererades cyklarna. Det är framför allt hemtjänstens anställda som ska använda dem, men också reningsverket och gatukontoret har beställt cyklar.

– Satsningen på elcyklar är ett steg mot ett hållbart Östersund och bidrar till ett mer klimatsmart resande. Dessutom är det ju inne med cykel nu, säger Göte Murén på miljö- och samhällsnämnden.

I höstas fick en del kommunanställda testa cyklarna och de allra flesta var nöjda.

– Ja, den personal från mig som testade elcyklarna var bara positiva. Nu behöver man inte ta bilen lika ofta i fortsättningen, sa Maria Ahlund från hemtjänsten.

Elcyklarna levererades med hjälm, dubbdäck, cykelväskor och cykeldator. Cykeldatorn ska användas för att användningen av cyklarna kan följas upp.

– det är förstås viktigt att cyklarna använd och inte blir stående, säger Göte Murén.

Elmotorn hjälper till att driva cykeln i max 25 kilometer i timmen. Men det går förstås att trampa betydligt fortare om man vill.