Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu rullar elva nya elcyklar i Östersund

Nu blir det enklare att cykla för hemtjänsten i Östersund.
– De anställda har väntat på de här elcyklarna, berättar Maria Ahnlund som är ansvarig för hemtjänsten i Odenslund.

11 elcyklar har köpts in av kommunen för sammanlagt 117 700 kronor. I går levererades cyklarna. Det är framför allt hemtjänstens anställda som ska använda dem, men också reningsverket och gatukontoret har beställt cyklar.

– Satsningen på elcyklar är ett steg mot ett hållbart Östersund och bidrar till ett mer klimatsmart resande. Dessutom är det ju inne med cykel nu, säger Göte Murén på miljö- och samhällsnämnden.

I höstas fick en del kommunanställda testa cyklarna och de allra flesta var nöjda.

– Ja, den personal från mig som testade elcyklarna var bara positiva. Nu behöver man inte ta bilen lika ofta i fortsättningen, sa Maria Ahlund från hemtjänsten.

Elcyklarna levererades med hjälm, dubbdäck, cykelväskor och cykeldator. Cykeldatorn ska användas för att användningen av cyklarna kan följas upp.

– det är förstås viktigt att cyklarna använd och inte blir stående, säger Göte Murén.

Elmotorn hjälper till att driva cykeln i max 25 kilometer i timmen. Men det går förstås att trampa betydligt fortare om man vill.