Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu rustas Havsnäsvägen

26 kilometer och tre år, sedan kommer trafikanterna i Strömsunds kommun att få behagligt väglag på Havsnäsvägen.

Annons

Väglaget på sträckan mellan Lövberga och Alanäs har länge varit föremål för bekymmer för både boenden och turister. Speciellt under våren har besvären varit stora då tjällossningen ytterligare försvårat förhållandena. I ett pressmeddelande från Strömsunds kommun meddelar nu kommunalråd Susanne Hansson (S) att sträckan lyfts in på Trafikverkets bärighetslista.

För några år sedan gjorde man en provisorisk upprustning av vägen, men den ytbeläggning som då användes utgjordes av ett material som fläckade ner bilarna som körde där.

70 miljoner kommer den nya upprustningen att kosta och planeringen av arbetet kommer att startas detta år. Just planläggningen av arbetet är en lång process med många inblandade däribland markägare och byggstarten kommer att ske 2017, skriver Trafikverket i pressmeddelandet.