Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu sjuder hotellet av liv igen

Vattenledningarna var sönderfrusna och innertaken läckte som ett såll. Men nu sjuder Hotell Åsgården i Hammerdal av liv igen.

– Rummen räcker inte till. Och det är tack vare vindkraftsutbyggnaden i området, säger nye ägaren Patrik Hofberg.

Han och sambon Ingela Sten köpte för ett år sedan det nedgångna hotellet från ett konkursbo.

– Vi hittade annonsen om hotellet på Blocket. Och även om vi var tveksamma från början slog vi till. Det mesta var väldigt nedgånget. Elen och vattnet hade varit avstängt och det sprutade vatten nästan överallt.

Patrik Hofberg, som kommer från Marieby, berättar att han gillar branschen.

– Jag drev hotellet i Jänsmässholmen i drygt fyra år och fick bra snurr på rörelsen. Och efter det var jag intresserad av att ta över Knoppergården i Ytterhogdal.

Men valet blev i stället det anrika hotellet vid E 45:an i Hammerdal.

– Jag visste att det var stenhårt arbete som gällde. Men lagom till sommaren kunde hotellet öppnas igen och det har gått över förväntan.

De åtta hotellrummen med totalt 16 bäddar är nästan alltid fullbokade och dagens lunch med husmanskost lockar många gäster. Pubkvällarna är populära och snart ska julbord serveras.

– Dessutom blir det ytterligare fyra hotellrum eftersom jag och Ingela hittat ett annat boende.

Trots att paret har långa arbetsdagar är nya projekt på gång.

– Visserligen har vi redan hur mycket som helst att göra. Men till nästa sommar måste det byggas en uteservering, säger Patrik Hofberg.