Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska busskorten fungera

Laddade busskort som ändå varit tomma på pengar och inte fungerat har upprört många bussresenärer i Östersund. Men nu ska problemet vara åtgärdat enligt Kenneth Lind, tillförordnad affärschef på Nettbuss Stadsbussarna.

Annons

ÖP har tidigare skrivit om problemen med biljettsystemet på stadsbussarna i Östersund. Det var många läsare som hörde av sig och berättade om busskort som med säkerhet var laddade med pengar men ändå inte gick att använda.

Men nu ska det fungera igen. Enligt ett pressmeddelande från Länstrafiken och Nettbuss Stadsbussarna har nu systemet "backats" så att de resor som fanns på tankkorten och som ännu inte använts av kunden har återskapats. Det ska ha varit en bugg i det uppgraderade biljettsystemet som orsakat problemen.

– Det är naturligtvis mycket bra att de av våra kunder som drabbats har fått tillbaka sina resor på tankkorten, och vi är nöjda med att Länstrafiken har arbetat så skyndsamt efter att datafelet upptäcktes, säger Kenneth Lind.

Det är Länstrafiken som sköter biljettsystemet som nyttjas av flera underentreprenörer, däribland Stadsbussarna.

Även giltighetstiden på korten har förlängts från tolv till 24 månader efter kritik från allmänheten, säger Kenneth Lind.

– Men vi kan ju inte ingå livslånga avtal, det är en förgänglig värld vi lever i, så två år tycker vi är fullt tillräckligt.

För den som köper ett tankkort gäller det nu alltså i 24 månader. Om man har pengar kvar på kortet efter två år går det att göra ett återköp för en administrativ avgift på 75 kronor, annars "brinner" pengarna inne.

Fungerar busskorten för dig eller är det fortfarande strul?
Kommentera i artikeln, sms:a till 72063 eller mejla 72063@op.se