Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska favoritpizzan koras

Vilken är Östersundarnas favoritpizza? Svaret kommer 30:e december.

– Att skapa en egen pizza brukar vara populärt och kebabpizzorna, säger Josefin Jerndahl.

Det är företaget OnlinePizza.se som står bakom tävlingen. De erbjuder en tjänst där kunden beställer och betalar sin mat via webb eller app för att sedan få den hemlevererad. I Sverige finns det över 1 000 anslutna restauranger och i Östersund är de 6.

Totalt under ett år har de sex restaurangerna ungefär 17 000 beställningar och det är just årets alla beställningar som ligger till grund när Östersunds favoritpizza ska utses.

– Det som brukar vara i topp är att man skapar sig en egen pizza, att göra en egen knorr på den som inte finns på restaurangens ordinarie meny. Folk gillar att göra egna skapelser. Sedan är Kebabpizzan absolut populärast och ifjol var Vesuvio trea och Capricciosa fyra, säger Josefin Jerndahl, presskontakt på OnlinePizza.se.

Resultatet presenteras 30:e december. Ifjol kunde företaget inte utse någon favoritpizza i Östersund.

– Alla restauranger hade döpt pizzorna efter siffror och inte namn och då kunde vi inte ta fram data på vilken pizza som var populärast. Men i år har vi ordnat det tekniskt så nu ska det fungera.

Samtidigt pågår även tävlingen om titeln "Östersunds bästa pizzeria" och där är det kundernas betyg som avgör vinnaren. Betygen mäts året ut och vinnaren kommer att presenteras i mitten av januari nästa år.

Är nyårsdagen den dagen då vi svenskar beställer mest pizza?

– Ja utan tvekan. Sedan kommer annandagen och midsommardagen, men de går inte att jämföra med nyårsdagen. Det är väldigt vanligt med bakispizzor.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.