Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu släpps biljetterna till Staare 2118 - hundra år i förväg

Japp du läste rätt! I ett pressmeddelande skriver arrangörerna att det går att köpa sina biljetter till nästa 100-års firande av sametinget och därmed säkra sitt inträde till samtliga arrangemang under firandet.

Den som gillar att ha god framförhållning i sin kalender kan nu bläddra fram till år 2118 och boka in 200-årsfirandet av sametingets första sammanträde.

Biljetterna säljs i form av ett diplom, som man kan ge till någon efterlevande, och går till stiftelsen Gaaltijes fond med syfte att finansiera själva firandet om 100 år. Priset är 500 kronor och skulle det vara så att man är sen till biljettluckan går det att lämna ett frivilligt bidrag till stiftelsen.

Syftet är att man med pengarna vill skapa en grundplåt till finansieringen om 50 000 kronor för att säkra genomförandet av Staare 2118. Förhoppningen är att kunna finansiera firandet med så lite sponsorpengar som möjligt för att få större frihet i hur evenemanget ska utformas.