Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu släpps boken om Olle Linde

Nu har boken om Hedesonen Olle Linde lämnat tryckpressarna och det är dags för boksläpp. Olle lämnar älgpasset och signerar sin bok under lördagen.

Olle Linde, 86 år, från Hede, lämnade Sverige 1949 för Amerika och gjorde en enastående karriär i Southern Pacific, vid den tiden ett av Amerikas finaste bolag. 1970 befordrades han till ett prestigefyllt uppdrag; att ansvara för industriell utveckling i 14 av USA:s delstater. 

– Olle Lindes resa genom livet innehåller det mesta, även utanför det rent jobbmässiga, som spännande möten med kungar, presidenter, UFO:n, fotbollsmatch mot Manchester United och konfliktlösningar med indianer, säger Johan Pellas som är bokens författare.

Biografin är samtidigt en hyllning till livet, hembygden i Härjedalen och alla möjligheter som bjuds till den som törs och vågar.

Olle Linde som bor utanför San Francisco, Kalifornien, befinner sig just nu i Hede med anledning av älgjakten och att boken ”Olle Linde – mitt liv i tre världsdelar” precis lämnat tryckpressarna.

– Olle Linde är en av tidernas största härjedalingar, det är en väldigt intressant resa han har gjort, säger författaren Johan Pellas som även ligger bakom boken om Clas Olsson, grundaren av företaget i Insjön.

Trots att det nu är över 60 år sedan Olle lämnade Hede och Härjedalen är hans rötter fast förankrade i landskapet. Han har kvar föräldrahemmet i Hede och den årliga älgjakten missar han inte.

Nu på lördag finns Olle på Boka Härjedalen/Turistinformation i Hede för att träffa bybor och andra intresserade för boksignering.

– Jag hoppas att byborna kommer och hälsar på honom. Olle har en genomäkta kärlek till bygden, säger Johan Pellas.