Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu slocknar fyrans lokalnyheter

I dag tystnar många lokala röster när TV4:s lokalsändningar släcks ner runt om i landet. I stället vill företaget kraftsamla kring den nationella nyhetsbevakningen – ett beslut som mött mycket kritik.

– Det är ett ekonomiskt beslut, ingen recension av det vi har gjort, säger Carolina Källestål, programchef för lokala nyheter på TV4 och fortsätter:

– Det känns fruktansvärt sorgligt, framförallt för de 140 medarbetare som nu går ut i ett jättetufft medielandskap. Det är också fruktansvärt sorgligt utifrån den publicistiska mångfald som faktiskt försvinner.

Källestål ser problem som att kommunalråd inte längre kommer att granskas lika mycket eller att myndigheter och organisationer inte kommer att sättas under lupp på samma sätt.

– Det är ju ett tufft medielandskap, med nedläggningar överallt och sammanslagningar av tidningar. Det är besvärande, säger hon.

Läs mer: TV4 behåller en journalist i Östersund.