Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu städas staden inför vintern

Vi har sett dem mest överallt de senaste veckorna. Hjältarna som krattar, blåser och samlar ihop stadens alla löv som har fallit till marken under hösten.

Just denna dag arbetar tre personer i Kyrkparken. Vid lunchtid har de fyllt ett 30-tal sopsäckar med löv.

– Det är sista rycket nu. Vi ska försöka hinna få bort så mycket gult som möjligt nu innan snön kommer. Så vi får en trevligare stad och slipper vakna upp till våren med en massa brunt på marken, säger en i städpatrullen som vill vara anonym.

Han berättar att de är omkring tio personer som nu är håller på att städa undan fallna löv från stadens gator och parker. De är från projektet "Renare stad" som är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och kommunen där arbetssökande får chansen till anställning från april till november med uppgift att hålla stan hel och ren.

– Det kan vara allt från att plocka skräp till att renovera lekplatser. Jämfört med det liv jag har levt innan är det här fantastiskt. Jag trivs otroligt bra. Man får vara ute hela dagarna, slipper sitta stilla på ett kontor och får hela tiden göra olika saker. Sen gillar jag att man ser resultat direkt. Och många kommer fram för att tackar oss för att vi gör fint, oftast äldre som har tid. Det känns bra.

Artikeln kommer från tidningen 100 % Östersund.