Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu står paviljongen färdig

Efter sju sorger och åtta bedrövelser - nu är glaspaviljongen i Badhusparken färdig.

Annons

Nu är det färdigt, invigning på lördag. Känns helt underbart, säger en glad bas Andreas Andersson, som bland annat driver Café Badhusparken.

Bygget har kantats av en hel del problem under byggprocessens gång.

– Vi har väntat i över et år, men nu efter strul och bedrövelser är det klart. Om några timmar ska sista skruven sitta på plats, säger en mycket lättad Andersson.

Han erkänner att han känner stor lättnad.

– Äntligen kan man få tillbaka alla de pengar man förlorat under det här året på grund av förseningen. Det känns oerhört bra för mig, för personalen och företaget, säger Andreas.

Inne i den glastäckta paviljongen är det varmt och gott tack vare en rad uppsatta aggregat som sprider infravärme.

– Det kanske inte är tänkt att sitta här inne i t-shirt mitt i vintern, men oftast när du är här nere på vintern har du vinterkläder på dig. Vi kommer att sträva efter cirka 15 grader här inne, berättar Andreas.

Hur mycket anläggningen kostat står skrivet i stjärnorna.

– Utan att ha några siffror kan jag nog säga att budgeten nog har överskridits med det tredubbla, säger Andreas Andersson, samtidigt som han lägger ut lite plädar över stolsryggarna.

På lördag serveras första koppen.