Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu startar bygget av allaktivitetshall

På måndag tas första spadtaget för den nya aktivitetshallen i Myrviken. Kommunfullmäktige i Berg säkrade på tisdagen den slutliga finansieringen genom att utöka årets investeringsbudget med 5 miljoner kronor.

Eftersom det aktuella byggprojektet blivit 9 miljoner kronor dyrare är tidigare beräknat blev en utökad finansiering nödvändig.

Utöver den utökade kommunala insatsen har även en upplåning skett. Bland övriga finansiärer finns även många företag och privatpersoner i Oviken som satsat pengar i den här om- och tillbyggnaden av den nuvarande bad- och gymnastikhallen vid Myrvikens skola.

Strax före jul fick Ovikenbolaget dessutom besked om att Tillväxtverket ställer upp med 10 miljoner kronor till bygget vars prislapp efter avslutad upphandling landade på 34 miljoner kronor.

– Det finns flera orsaker till fördyringen. Bland annat måste alla elledningar bytas ut. Den korta byggtiden har också bidragit till kostnaden blivit högre, förklarade Dan-Olov Westberg (C) inför fullmäktiges enhälliga beslut om den utökade budgeten.