Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu startar projektet Östersund mot cancer

Östersund mot cancer är ett projekt som vill ena Östersund i en insamling för att bekämpa cancer. Bakom projektet står Ida Alftrén från Brunflo.

– Det hela började då en vän till mig, Simon Edvinsson, avled i cancer i augusti. Jag trodde hela tiden han skulle överleva, han var en sån god människa, en sån kämpe, säger Ida.

Men Simons bortgång blev en väckarklocka för Ida Alftrén.

– I sådana här sammanhang tror jag att man antingen går ner sig i sorg. Eller så får man nån slags inre styrka och vill vända det sorgliga till något positivt, säger Ida som valde det senare.

– Jag ville slå tillbaka, jag ville göra något. Samtidigt kom ett brev hem till familjen Edvinsson från en person som genomfört en egen insamling mot cancer. Personen som ville vara anonym skickade ett brev undertecknat "En medmänniska" som innehöll drygt 15 000 kronor insatta på Ung Cancer, berättar Ida som blev väldigt berörd över brevet.

Brevet innebar också startskottet för insamlingsprojektet. Ida Alftrén tillsammans med Linnea Edvinsson, som är Simons syster och Elin Edlund, Simons sambo, står gemensamt bakom projektet.

– Kan den personen kan jag. Jag stämde av med Simons familj, och nu har vi startat en insamling som ska mynna ut i en konsert i slutet på december. Vi vänder oss till såväl företag som privatpersoner, alla kan bidra, berättar Ida.

De insamlade pengarna ska gå till Cancerfonden, Ung cancer och Barncancerfonden. Projektet och insamlingen kommer att pågå fram till den 27 december då allt avslutas med en konsert på Gamla Teatern i Östersund.

– För att detta projekt skulle vara genomförbart så behövde vi vara flera som kan hjälpa till. Bland annat så ville tjejerna i Juliaresan vara en del av projektet och hjälpa oss på vägen. Nu ska vi hjälpas åt med att hjälpa andra, säger Ida.

Ambitionen är att biljettintäkterna från konserten oavkortat ska gå till projektet.

– Artisterna ställer upp gratis, Gamla Teatern ställer upp gratis. Men vi behöver all hjälp vi kan få för att samla in ännu mer pengar. Skänk gärna ditt bidrag på bankgironummer 582-7886, avslutar Ida Alftrén.

Mer information finns på Facebooksidan Östersund mot cancer.