Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tar Åre kommun bort skolsköterskan på skolorna

En konflikt har lett till att skolorna i Åre och Duved står utan kurator och skolsköterska. Enligt chefen för elevhälsan är det en allvarlig och beklaglig situation,

Skolchefen och chefen för barn- och elevhälsa har beslutat att tillfälligt ta bort kuratorn och skolsköterskan från Duved skola och Åre skola. Enligt ett brev till föräldrar grundar sig beslutet på olika syn på hur arbetet med elevhälsa ska bedrivas.

Eftersom eleverna har rätt till en god elevhälsa och tillgång till alla elevhälsans lagstadgade funktioner.är situationen allvarlig och beklaglig, skriver Line Uski Torpe Chef för barn och elevhälsan i informationsbrevet.

Skolledningen och chefen för barn och elevhälsan arbetar på att så snart som möjligt lösa situationen så att kurator och skolsköterska åter igen ska finnas på Duved skola och Åre skola.