Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tar Per Lingensjö över rodret på Svegs flygplats

Flygintresserade Per Lingensjö tog 1 mars över roll­en som chef på Härjedalen Sveg Airport. Lingensjö som har haft flygcertifikat innan han flyttade till Härjedalen ser sitt nya jobb som en intressant utmaning.

som är född och uppvuxen i Sundsvall flyttade till Härjedalen för fem år sedan med sin familj. Främst var det fjällen och naturen som lockade den skidintresserade familjen Lingensjö som bosatte sig i Vemdalen. Per Lingensjö har de senaste åren varit chef inom kommunens tekniska förvaltning med ansvar för gator, vatten och avlopp.

Arbetsuppgifterna som flygplatschef tycker Per är intressanta och han ser en stor utvecklingspotential för flygplatsen.

– Jobbet är nästan som att ha två tjänster eftersom det har två väldigt olika delar. Dels är det allting med drift och underhåll samt alla rigorösa säkerhetsbestämmelser som finns. Sedan finns det en utåtriktad del där kontakter med näringsliv och turism ingår för att utveckla flygplatsen så att vi får fler passagerare, säger Lingensjö.

tas ett steg för att ge ytterligare möjligheter att få mer trafik till Sveg.

– Flygplatsen ska bli säkerhetsklassad. Tidigare fick vi bara ta emot plan med max 19 passagerare men den begränsningen får vi bort genom att säkerhetsklassas.

När Per nu åter kommer i kontakt med flyget funderar han på att fräscha upp sina kunskaper och återta sitt flygcertifikat.

segelflyg och motorsegel men eftersom det är några år sedan så har mitt certifikat gått ut. Man måste vara uppe i luften ett visst antal timmar för att behålla ett sådant men nu känns det som att det är läge att börja igen, säger Per Lingensjö.