Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tar Sebastian över efter K-F

Han har varit vice körledare i många år.
Men i dag, lördag, tar Sebastian Hedlund slutligen över som ledare för K-F:s Kammarkör.

– Det blir jättekul och såklart lite pirrigt. Men jag har jobbat så nära Karl-Fredrik i många år att det känns som en bra kontinuitet.

K-F:s kammarkör har i dag ett 20-tal ordinarie medlemmar, vid helgens konsert i Gamla Kyrkan är man nästan full styrka. Så kommer den nye körledaren att ändra något på inriktningen?

– Njae, vi kommer att göra en del nya verk, men i grunden fortsätter vi såklart med blandningen av allt från pop till klassiskt som varit typisk för kammarkören hela tiden.

– Möjligen blir det lite mer klassiskt än vanligt denna gång.

Framträdandet kallas installationskonsert och besökarna får höra äldre arrangemang av en Bach-koral, verk av Rachmaninov, Peterson-Berger och Sven-Erik Bäck.

Men det blir också ett verk med höstmotiv av Patrik Rydman från 1990-talet.

Kören började repetera efter sommaren och ska sedan ta itu med julprogrammet

Sebastian Hedlund, 40, är född 1974 i Gummark, Skellefteå och gick via musiklinjen på gymnasiet i Skellefteå till musiklärarutbildningen vid Musikhögskolan i Piteå, där han bland annat studerade körledning för professor Erik Westberg. Efter sin examen flyttade Sebastian till Östersund där han nu är verksam som musiklärare i grundskolan.

• Lördag 11 oktober 16.00 Gamla Kyrkan