Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tar Sebastian över efter K-F

Han har varit vice körledare i många år.
Men i dag, lördag, tar Sebastian Hedlund slutligen över som ledare för K-F:s Kammarkör.

Annons

– Det blir jättekul och såklart lite pirrigt. Men jag har jobbat så nära Karl-Fredrik i många år att det känns som en bra kontinuitet.

K-F:s kammarkör har i dag ett 20-tal ordinarie medlemmar, vid helgens konsert i Gamla Kyrkan är man nästan full styrka. Så kommer den nye körledaren att ändra något på inriktningen?

– Njae, vi kommer att göra en del nya verk, men i grunden fortsätter vi såklart med blandningen av allt från pop till klassiskt som varit typisk för kammarkören hela tiden.

– Möjligen blir det lite mer klassiskt än vanligt denna gång.

Framträdandet kallas installationskonsert och besökarna får höra äldre arrangemang av en Bach-koral, verk av Rachmaninov, Peterson-Berger och Sven-Erik Bäck.

Men det blir också ett verk med höstmotiv av Patrik Rydman från 1990-talet.

Kören började repetera efter sommaren och ska sedan ta itu med julprogrammet

Sebastian Hedlund, 40, är född 1974 i Gummark, Skellefteå och gick via musiklinjen på gymnasiet i Skellefteå till musiklärarutbildningen vid Musikhögskolan i Piteå, där han bland annat studerade körledning för professor Erik Westberg. Efter sin examen flyttade Sebastian till Östersund där han nu är verksam som musiklärare i grundskolan.

• Lördag 11 oktober 16.00 Gamla Kyrkan