Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu väntar 60 fiskar på att dras upp ur Lövstabadet

I dag är det dags för spektaklet som blivit en snackis inom fiske­kretsar i länet. Pimpelfiske på Lövstabadet. I går anlände huvudrollsinnehavarrna till bassängen – 60 fina fiskar.

Det är köpmannen Bert Sjödin, som numer också kan titulera sig fiskerättsägare, som upplåter Lövstabadet så att Lions kan arrangera detta jippo – kanske det första i sitt slag i Sverige.

roligt, hoppas bara att fiskarna nappar också, sa Bert när Per Nordström och Tom Kastberg från Storsjöfisk levererade fiskarna.

har de hämtat från den egna odlingen vid Frösöns strand, och rödingarna (mellan 6 och 15 hekto) har fraktats ända från Landön för att möta sitt öde i utebassängen på Lövsta.

För här kommer deras liv att ta slut, på ett eller annat sätt – till våren ska bassängen tömmas för att ställs i ordning inför sommaren. Frågan är bara hur huggvilliga de är i sin nya, minst sagt ovanliga miljö?

– Ja, det vete tusan. Regnbågarna kommer nog att nypa i, men rödingarna kan bli svåra att lura, säger Per Nordström.

ÖP var nämligen med när Tom Kastberg och barnen Frida och Samuel hämtade regnbågarna i odlingskassen, och då passade Samuel på att testa fiskelyckan. Maggot var ganska ointressant för fiskarna visade det sig, men en väldoftande räka kunde de inte låta bli att hugga på.

går klockan 11.00 i dag, och avslutas 13.00. Alla som fångar fisk kommer att få pris, men ett extra fint pris väntar den som fångar en märkt röding, och den som fångar sista fisken närmast klockan ett.

– Vi har priser för 12 000 kronor, och guldfisken är värd 3 000 i bensinpengar. Hoppas nu bara att folk tar chansen att komma hit och delta eller fiska, säger Stig Dahleman på Lions.

Startavgiften är 300 kronor, och allt överskott går till välgörenhet via Lions.

dagen är dock: Vad händer om det blir fiskar kvar i bassängen efter helgen?

– Då öppnar vi för barnen att komma hit och fiska, det skulle väl vara roligt, säger Bert spontant, och verkar nästan önska att några av storrödingarna ska klara sig undan huggsexan i dag.