Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar Elitloppetför Daniel Wikberg

östersund. Östersundskusken Daniel Wikberg är klar för elitloppshelgen på Solvalla i maj. Detta efter andraplatsen för Drop In L.B på V 75 på Umåker.
– Det finns inget större än Elitloppet, säger en mycket glad Wikberg.

Annons

Helgens framgång på Umåker – där Drop In L.B. och Bo Eklöf var tvåa i V 75–4 efter Big Nevada och dessutom på nytt rekord, 14.5 – är precis vad jämtländsk travsport behöver.

Wikberg själv beskriver Drop In L.B. som en riktig solskenshistoria.

– Hästen var på väg att slaktas när jag fick köpa den i Kalmar i oktober i fjol för en billing penning.

– Ja, fast alla köp man gör är nog en form av chansning. Drop In L.B. såg inte rolig ut när han kom. Då hade han bara tjänat 50 000, men nu har han utvecklat och är uppe i 200 000 kronor. Jag är väldigt nöjd med honom, menar Daniel Wikberg, som överlät tömmarna till rutinerade Bo Eklöf.

senast när han vann i Bollnäs. Därför fick han fortsätta nu. Tyvärr var det mycket synd att han inte kunde hålla ledningen. Ulf Olsson (Big Nevada) hann upp (med 50 meter kvar).

Drop In L.B. fick dock en tuff resa, där det var högt tempo hela vägen. Han öppnade på 1.15,5/1 000 meter och fick aldrig chans till någon återhämtning.

Bo Eklöf och Drop In L.B. ryckte i utgången av sista sväng och fick en klar ledning, men stumnade rejält sista biten och blev passerad med 50 meter kvar.

Andraplatsen och 50 000 kronor var trots allt en liten tröst för Wikberg, som dock har ännu mycket mer att glädjas åt framöver. Drop In L.B. är nu klar för V 75-finalerna på Solvalla, i samband med Elitloppshelgen, 29–31 maj.

– Det är mycket stort att bara få åka dit. Det finns inget större i Sverige, säger Daniel som faktiskt kvalat in en gång tidigare till V 75-finalerna och Elitloppshelgen (2005 – oplacerad med Bool du Ling).

– Det är bara en månad kvar, så det kan bli att vi tränar och vilar honom. Men vi får se.

Hur som helst. Ett delikat problem för Daniel Wikberg – som plötsligt är Jämtlands hetaste travkusk.

Mer läsning

Annons