Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu väntar nya Spektakel

Förra årets Spektakeldagar i Östersund blev en stor framgång. Nu ska succén upprepas.

Spektakeldagarna arrangeras av Storsjöyran men finansieras via Drivkraft. Drivkraft har som målsättning att jobba för de kreativa och kulturella näringarna i mellersta Norrland och drivs av EU-medel.

– De kreativa näringarna omfattar 14 branscher. Allt från mode och mat till design och media. Sista helgen i november smäller det. Då kommer Clarion i Östersund att myllra av folk. Det blir en massa mingel, goda diskussioner och mycket musik och skratt, säger Birgitta Nilsson, projektledare på Drivkraft.

Alla seminarier är kostnadsfria och öppna för alla. Cirka seminarier kommer att geniomföras under de två dagarna sista helgen i november. Men det blir mycket mer än bara sitta still och lyssna.

– Javisst, det blir mycket fest också. Jag tror mig kunna säga att det här sätet at umgås tillsammans i näringen på näringens villkor är unikt för landet. Förra året kom 600 besökare, i år hoppas vi på många fler, säger Janne Strömstedt, projektledare på Yrankansliet.

– Vi vill att deltagarna ska ta del av kraften i de kreativa näringarna, de ska vara en mötesplast som ska ge en lägesrapport, men samtidigt en inblick i framtiden, säger han vidare.

Om vi tvingar Janne Strömstedt att plocka ram tre "måsten" blir valet:

– John Higson, som berättar om hur man kan med gemensamma krafter förändra stadsbilden. Jag väljer också Beata Wickbom som ska diskutera "nät-jaget" och så avslutar jag med att lyssna på Jon Jefferson Klingbergs privata skivsamling.