Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill ÖBS tillbaka till Odenvallen

Det börjar likna skandal med isen vid Östersund arenas bandyplan. Knappt hade sprickorna från i förra veckan lagats och matchen mot Nyborg spelats förrän det var dags igen. Isen gick på nytt sönder och nu vill ÖBS tillbaka till Odenvallen.

På bandyklubbens Facebooksida stod på onsdagen att läsa:

"Tråkigt att isen inte håller. På grund av ett felaktigt projektbeslut får vi leva med dessa isproblem denna säsong. Östersunds bandysällskap har idag framställt önskemål till kommunen att spola Odenvallen för träning för seniorlag och äldre ungdomslag. Detta med förhoppning att det skapas förutsättningar för att genomföra matcher och fortsatt knatteträning på Östersunds Arena".

Vad är det som hänt, ordförande Mats Portinson?

– Isen sprack igen i tisdags. Det fungerar när våra yngsta tränar, men så fort det tyngre gardet kommer in på banan börjar det hända saker – isen går sönder. Nu börjar det kännas jobbigt. Vi kan inte träna denna vecka heller.

Vad gör ni nu?

– Fyra tjänstemän vid kultur- och fritidsförvaltningen fick ett mail från oss på onsdagen där vi förklarade situationen och de problem som klubben ställts inför. Tyvärr fick vi ingen som helst respons. Ingen behagade svara på vår förfrågan om att damma av Odenvallen för träning. Förvaltningen totala tystnad är svårförståelig.

Bandyklubbens frustration är begriplig. Under delar av förra veckan ställde klubben mangrant upp med folk ideellt för att hacka upp och synliggöra alla sprickor som sen skulle lagas. Reparationen höll över helgen, sen var det samma visa igen: Ospelbart på en ny konstfrusen anläggning. Situationen är pinsam, inte minst för kommunen.