Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nudlar med räkor och blandade grönsaker

Dagens middagstips.

Annons

4 personer

20 minuter

200 g torkade äggnudlar

400 g skalade räkor (vanliga räkor)

1 rödlök

1 gul lök

100 g haricots verts

1 morot

1/2 kålrot

rapsolja

salt

torkad, flisad chili

Gör så här:

1. Skär rödlök och gul lök i tunna klyftor. Skala och strimla morot och kålrot fint, gärna bara i några millimeter tjocka stavar. Stek lök, bönor och rotsaker i rapsolja till de börjar mjukna. Ta upp blandningen. Man kan även använda 600 gram färdigskurna wokgrönsaker.

2. Lägg äggnudlarna i kokande vatten och koka dem en minut. Slå upp nudlarna i durkslag och låt dem rinna av.

3. Hetta upp pannan ordentligt. Stek nudlarna i olja någon minut. Tillsätt räkor och chili och stek en knapp minut till och avsluta med de förberedda grönsakerna. Smaka av med salt och servera bums.