Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nudlar med räkor och blandade grönsaker

Dagens middagstips.

4 personer

20 minuter

200 g torkade äggnudlar

400 g skalade räkor (vanliga räkor)

1 rödlök

1 gul lök

100 g haricots verts

1 morot

1/2 kålrot

rapsolja

salt

torkad, flisad chili

Gör så här:

1. Skär rödlök och gul lök i tunna klyftor. Skala och strimla morot och kålrot fint, gärna bara i några millimeter tjocka stavar. Stek lök, bönor och rotsaker i rapsolja till de börjar mjukna. Ta upp blandningen. Man kan även använda 600 gram färdigskurna wokgrönsaker.

2. Lägg äggnudlarna i kokande vatten och koka dem en minut. Slå upp nudlarna i durkslag och låt dem rinna av.

3. Hetta upp pannan ordentligt. Stek nudlarna i olja någon minut. Tillsätt räkor och chili och stek en knapp minut till och avsluta med de förberedda grönsakerna. Smaka av med salt och servera bums.