Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nuon-köpet en stor skandal

Det är väl inte oväntat att Maud Olofsson (C) sa blankt nej till KU-förhören. Hon kunde väl inte stå där och avslöja sina badtunnekompisar, det var ju hon som var Alliansens moder enligt hennes egen utsaga.

Hon blev näringsminister och då kan man fråga sig; känner hon en viss skyldighet mot statsministern att skydda Alliansen inför det kommande valet, när Reinfeldt och Borg står där och blånekar?

De skyller hela tiden på hur dålig beredningen var för Vattenfalls köp av Nuon. Att finansdepartementet och Anders Borg inte känner till en affär på 97 miljarder är helt obegripligt. Det är inte trovärdigt och det är den största skandalen som drabbat svenska skattebetalare i modern tid!

Maud Olofsson är utsedd till syndabock av sina Alliansbröder, och av sig själv när hon inte ställer upp i KU-förhör. Hon utser sig själv till martyr trots att det finns nya dokument på att regeringen var informerad.

Hon offrar sin politiska status och Centerpartiets trovärdighet. Ska vi minnas henne som en före detta minister som inte vågade säga sanningen mot det starka manliga könet?

Bondeförbundare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel