Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ägare tar över Nabocash

Nabocash i Storlien tar ned skylten.
Och ersätter den med en annan skylt som det står Eurocash på. Ägarbytet blev offentligt i går.

Under onsdagen var det stängt för inventering hos Nabocash och samtidigt fanns de nya ägarna Eurocash på plats för att informera personalen.

– Vi har tittat på Storlien i fyra, fem år och nu har vi alltså kunnat slå till och köpa Nabocash, säger Eurocash:s vd Fredrik Jakobsson.

Han berättar att företaget fanns med runt planerna på ett köpcentrum inne i de centrala delarna av Storlien. De rann ut i sanden och nu när man i stället planer på att rejält bygga ut vid gamla Nabocash.

– För att handeln i Storlien ska kunna växa krävs ytterligare aktörer som hjälper till att dra norska kunder, säger Jakobsson.

Helst vill han se en sporthandel och en outlet. Men även apotek, hälsokost och faktiskt även tandläkare är attraktivt för norrmännen.

– Perfekt vore också om Mekonomen skulle vilja etablera sig i Storlien, med både butik och verkstad. Då kan kunderna serva bilen medan de är ute och shoppar, menar han.

Precis som Nabocash så är Eurocash norskägt. Under de senaste 15 åren har de byggt upp ett butiksnät längs norska gränsen, från Strömstad och uppåt. Sammanlagt finns elva Eurocash, tolv med Storlien.

Fredrik Jakobsson räknar med att kunna expandera rejält i just Storlien.

– Eurocash har en lägre prisbild än vad Nabocash har haft. Dessutom har vi ett bredare sortiment. Anledningen till att vi går in i Storlien är att det känns outvecklat. Framför allt med tanke på närheten till Trondheim borde det finnas en betydande potential att växa, säger han.

Gränshandeln har den gångna vintern varit inne i en svacka eftersom den norska kronan stärktes. Men den har sjunkit igen och därför har handeln börjat återhämta sig.

– Vi måste ha klart för sig att gränshandeln ligger på en väldigt hög nivå. Vissa år har den ökat med 20 procent. Så stora hopp får vi inte se i fortsättningen. En ökning på 4-5 procent är mer rimligt att sikta mot om vi ser till den samlade handeln, men just i Storlien kan i få se större skutt uppåt, tror Jakobsson.

Även om skylten nu byts ut så betonar han att det kommer att ta lite tid att göra verksamheten i Storlien till en Eurocash. Det gamla lagret ska säljas ut och ett nytt sortiment ska in.

– Sedan kommer vi att få diskutera en hel del med kommunen om hur vi ska få till våra expansionsplaner, förklarar Fredrik Jakobsson.